Twee aanhoudingen na huiszoekingen in België in onderzoek aanslag Joodse supermarkt

De twee mannen die in Charleroi opgepakt werden in het onderzoek naar de aanslag op de Joodse supermarkt in Parijs begin 2015, zijn aangehouden. De Franse onderzoeksrechter heeft een internationaal aanhoudingsbevel afgeleverd voor de twee.

Er wordt onderzocht of de twee betrokken zijn bij het bezorgen van wapens aan Amedy Coulibaly, de dader van de aanslag in de supermarkt Hyper Cacher in de Franse hoofdstad. Een van de twee dook al eerder op in dat onderzoek. Er waren aanwijzingen dat hij een auto verkocht had aan de vrouw van Coulibaly. Hij zat toen ook al even vast op verdenking van wapenhandel. In afwachting van een eventuele overlevering aan Frankrijk blijven de verdachten in de cel in ons land. 

Er werden gisteren ook huiszoekingen in Frankrijk gedaan. Daarbij werden 11 mensen opgepakt.