Zeventiende City Parade zet in op r&b-muziek

De zeventiende editie van de City Parade, die op 26 augustus plaatsvindt aan het Brusselse Heizelplateau, gaat meer aandacht besteden aan het populaire muziekgenre r&b. Dat hebben de organisatoren donderdag bekendgemaakt.

De City Parade is traditioneel een festival dat elektronische dansmuziek centraal plaatst. Maar dit jaar zal ook r&b een prominente plaats krijgen. "De praalwagen van (de Brusselse r&b-dj) Daddy K was een groot succes vorig jaar. Daardoor heb ik ontzettend veel aanvragen gekregen van clubs en organisatoren die zich focussen op r&b", zegt Claude Van Cools, de organisator van de City Parade. "Sinds enkele jaren is r&b onmisbaar geworden in de Belgische nachtclubs."

Meer dan honderd dj's moeten vanaf zaterdagnamiddag 26 augustus voor een feeststemming zorgen op de drie podia in de buurt van het Atomium. Om 18 uur trekken achttien praalwagens zich dan op gang voor een twee uur durende muzikale stoet in de hoofdstad. Daarna worden de feestelijkheden aan de Heizel nog voortgezet tot 1 uur 's nachts. In totaal zullen meer dan honderd dj's aan bod komen. Een gedetailleerd programma van de City Parade is nog niet bekendgemaakt.

Na eerder doortochten in Luik, Gent, Bergen en Charleroi, wordt de City Parade nog zeker tot 2020 in Brussel georganiseerd. De organisatoren werken momenteel nog samen met de Brusselse Horeca Federatie, Brussels Hotels Association, MIVB en NMBS een systeem uit voor city trips. Het is de bedoeling om daarmee zowel Belgische als buitenlandse geïnteresseerden te bereiken.

De zestiende editie van de City Parade, die eveneens in Brussel plaatsvond, had nog 62.000 feestvierders gelokt.