"Leuk hoe Ivanka Trump in die microfoon sprak"

Enkele dagen geleden was Ivanka Trump in Berlijn te gast op de W20-top, een conferentie met vrouwen uit de G20, de 20 grootste economieën ter wereld. De dochter van de Amerikaanse president nam daar ook het woord. Dat leidde in het Fox News-programma "The five", waar een aantal panelleden de politieke actualiteit bespreken, tot een opmerkelijke uitspraak van een van hen. Panellid en nieuwsjournalist Jesse Watters refereerde immers naar orale seks en dat pikte men op sociale media niet.

"Ik vond het vooral leuk hoe ze in die microfoon sprak", terwijl hij daarbij zijn hand lichtjes op en neer liet gaan. Voor velen was het duidelijk dat Watters in zijn opmerking naar orale seks verwees en dat werd hem niet in dank afgenomen:

Watters zelf reageerde daarna op Twitter met de mededeling dat hij het in zijn opmerking had over de stem van Ivanka en hoe die klinkt als "een zoetgevooisde jazz radio-dj". En dat die opmerking op geen enkele manier een grap was over wat dan ook:

Volgens diverse nieuwsmedia zou Fox News intussen hebben besloten om een speciale "sensitivity"-training aan zijn medewerkers te geven om dergelijke uitspraken in de toekomst te vermijden. Watters zelf zou dan weer een korte adempauze hebben ingelast na dit voorval, "maar maandag ben ik terug, dus hoeven jullie me niet lang te missen".