Meest recent

    Belg omgekomen bij canyoning in Zwitserland

    In Gordevio, in Zwitserland, zijn een 38-jarige Belg en een even oude Spanjaard gisteren omgekomen bij canyoning in Val Maggia. Dat heeft de lokale politie van Ticino gezegd.
    Archieffoto

    Canyoning is de sport waarbij de deelnemers glijdend of klauterend de loop van een rivier of een ravijn volgen. De Belg en de Spanjaard die deze avontuurlijke sport gisteren in groep aan het beoefenen waren, zijn door de stroming in moeilijkheden gekomen tijdens het laatste deel van de afdaling.

    De twee zijn levenloos aangetroffen, ondanks een interventie van de hulpdiensten. Beide slachtoffers woonden in Ticino, in Zwitserland. Een onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval uitklaren. De andere leden van de groep krijgen psychologische bijstand.