Michelle Obama houdt voet bij stuk: "Ik word geen president"

Michelle Obama heeft bij haar eerste publieke optreden sinds de inauguratie van Donald Trump nogmaals onderlijnd dat ze geen ambitie heeft om president te worden. Vooral de tol dat dit zou vergen van haar kinderen houdt haar tegen. "Ik kan dit van hen niet vragen", zegt ze daarover.
2017 Getty Images

De voormalige First Lady heeft haar eerste publieke optreden achter de rug sinds Donald Trump zijn intrek heeft genomen in het Witte Huis. Ze heeft nogmaals onderlijnd dat ze geen president wil worden. "Het is allemaal goed en wel tot je effectief in de verkiezingsrace stapt, dan komen de messen boven. Politiek is zwaar."

Als hoofdreden om geen worp te doen naar het Witte Huis haalt ze echter haar kinderen aan. "Het is een erg zware job voor je familie", zegt ze. "Ik kan van mijn kinderen niet verlangen om hier nog eens door te gaan." Al voegt ze er wel aan toe dat "publieke dienstverlening altijd in haar bloed zal zitten".

Bij het gesprek heeft ze voorts gesproken over haar leven na het presidentschap van haar man. Zo omschrijft ze dat haar honden moeite hebben om te wennen aan het concept van een deurbel. "Die was er niet in het Witte Huis." En is ze blij dat haar dochters eindelijk af en toe het raam kunnen openzetten.