Nog geen witte rook bij rectorverkiezingen in Gent, 3e ronde nodig

De tweede ronde van de rectorverkiezingen aan de Universiteit Gent hebben nog geen winnaar opgeleverd. In de tweede ronde haalde het duo Rik Van de Walle en Mieke van Herreweghe 59,6 procent van de stemmen, maar ze hebben twee derde van de stemmen nodig. In de eerste ronde haalden ze net geen 58 procent.

Het duo Guido Van Huylenbroeck en Sarah De Saeger kreeg 35,94 procent van de stemmen. In de eerste rond zaten ze net iets boven de 36 procent.

De duo's bestaan telkens uit een rector en vicerector. Rik Van de Walle is decaan van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Mieke Van Herreweghe is professor bij de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte.

Professor Guido Van Huylenbroeck is academisch directeur internationalisering en Sarah De Saegher is professor bij de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen.

De opkomst voor de verkiezingen was groter dan bij de eerste ronde, zowel bij professoren, als personeel, als studenten. De derde stemronde begint nu en sluit volgende week vrijdagmiddag af.

Als er dan nog geen witte rook is, kunnen nog een vierde en vijfde stemronde volgen in de week van 8 mei. Huidige rector Anne De Paepe is geen kandidaat om zichzelf op te volgen.