Politie heeft terreuraanval in Londen verijdeld, vrouw neergeschoten

De politie van Groot-Londen heeft een actief plan voor een terreuraanslag verijdeld. Dat zegt Neil Basu van de Metropolitan Police. Bij een antiterreuractie in het noordwesten van Londen werd één vrouw neergeschoten door de politie. Ze is zwaargewond. Zes mensen werden opgepakt.

De neergeschoten vrouw is in de twintig en werd onder politiebewaking naar het ziekenhuis gebracht. 

De antiterreuractie leidde ook tot zes arrestaties. Zo werden een 16-jarige jongen en een 20-jarige vrouw op de plaats van de inval gearresteerd. In de buurt van het invaladres werd ook een 20-jarige man gearresteerd. Een man en een vrouw die later terugkeerden naar het pand werden ook opgepakt. Bij een andere huiszoeking, in het graafschap Kent, werd een vrouw van 43 opgepakt.

De verdachten zijn aangehouden op verdenking van het opdracht geven tot, voorbereiden van en aanzetten tot terroristische aanvallen.

De feiten hebben volgens de politie niets te maken met de arrestatie eerder op de dag. In de Londense regeringswijk werd er toen een man opgepakt die messen bij zich had.

De politie zegt dat dankzij de arrestaties de dreiging die deze mensen vormden, onder controle is. Toen een van de journalisten vroeg of de politie een actief plan voor een terreuraanslag verijdeld heeft, antwoordde Basu: "Ja."