Vader Le Pen over ceremonie doodgeschoten agent: "Gechoqueerd want eerder hommage aan homoseksueel"

FN-stichter Jean-Marie Le Pen stelt zich vragen bij de ceremonie waarbij hulde werd gebracht aan de agent die vorige week bij een terroristische aanslag op de Champs-Elysées werd doodgeschoten. "Het leek me dat ze eerder hulde hebben gebracht aan het slachtoffer als homoseksueel dan als agent. Dat heeft me een beetje gechoqueerd."

De vermoorde 37-jarige Xavier Jugelé kreeg dinsdag tijdens een nationale plechtigheid in Parijs een hommage. Zijn partner Etienne Cardiles hield er een emotioneel betoog.

Jean-Marie Le Pen - vader van presidentskandidaat Marine Le Pen - vindt naar eigen zeggen dat de agent inderdaad hulde verdient, maar de erevoorzitter van het Front National stelt zich toch vragen bij de ceremonie.

"Het leek me dat men eerder een hommage bracht aan de homoseksueel dan aan de agent. De lange toespraak die zijn partner er gaf, institutionaliseert in zekere zin het homohuwelijk en maakt het ook publiekelijk."

"Dat heeft me een beetje gechoqueerd", aldus Jean-Marie Le Pen. "Ik denk dat deze familiale bijzonderheden weg moeten blijven van een dergelijke ceremonie."