Vier doden bij aanslag met bomauto in Bagdad

Bij een aanslag met een bomauto zijn in de Iraakse hoofdstad Bagdad minstens vier doden en zes gewonden gevallen. Doelwit van de aanslag waren de gebouwen van de wegpolitie in de wijk Karrada.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu
archieffoto Bagdag Juli 2016

De zelfmoord aanslag gebeurde rond 23.00 uur (22.00 uur Belgische tijd) met een bomauto en kostte het leven aan vier mensen, onder wie een politiekolonel, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken in een persbericht. Bronnen binnen de politie en de medische diensten maken ook melding van minstens zes gewonden.

In de centraal gelegen wijk Karrada vonden de afgelopen jaren al meerdere aanslagen plaats. In juli kwamen bij de ontploffing van een bomvrachtwagen en de branden die daarop volgden in de wijk meer dan 320 mensen om het leven. Het ging om een van de zwaarste aanslagen in de geschiedenis van het land.De meeste aanslagen met bomvoertuigen, zoals die van juli, worden opgeëist door terreurgroep IS, die zijn laatste jihadistisch bastion Mosoel beschermt tegen het offensief dat de Iraakse veiligheidstroepen in oktober hebben gelanceerd.