Zuhal Demir hernieuwt mandaat van Michel Draguet bij KMSKB

Het mandaat van Michel Draguet als directeur van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) is voor zes jaar verlengd door de staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Zuhal Demir (N-VA). Ook het mandaat van vier andere directeurs werd verlengd.
archieffoto Draguet (midden op foto)

Zes directeurs hebben een "uitstekende" eindevaluatie gekregen. Het gaat om Michel Draguet van de KMSKB, Karel Velle van het Rijksarchief, Patrick Lefèvre van de Koninklijke Bibliotheek, Roland Van der Linden van de Koninklijke Sterrenwacht, Guido Gryseels van het Museum van Tervuren en Camille Pisani van het Instituut voor Natuurwetenschappen. 

Bij de Koninklijke Bibliotheek gaat Lefèvre op 1 mei met pensioen, daar wordt Sara Lammens directeur-generaal ad interim. 

Michel Draguet (KMSKB) lag zwaar in de clinch met Elke Sleurs (N-VA), de voorganger van Zuhal Demir. Het kwam zelfs tot een strafklacht van Draguet tegen Sleurs. Draguet kreeg nu een uitstekende evaluatie van een extern bedrijf, wat betekent dat hij automatisch opnieuw voorgedragen wordt. Demir heeft zijn mandaat op basis daarvan hernieuwd.