"Toni Erdmann" sleept zes "Duitse Oscars" in de wacht

De langspeelfilm "Toni Erdmann" is de grote winnaar van het gala van de Lolas, de belangrijkste filmprijzen in Duitsland. De film van Maren Ade werd gelauwerd in zes verschillende categorieën: beste film, regie, acteur, actrice, scenario en montage.
Copyright © ©Sony Pictures/Everett Collection / Everett Collection

De komedie "Toni Erdmann" van de Duitse filmmaakster Maren Ade heeft de belangrijkste Lolas van het voorbije filmjaar in de wacht gesleept. De film werd al tientallen keren gelauwerd, onder meer in Cannes en door de Unie van de Belgische filmpers.

Nu is de film ook in Duitsland onderscheiden met zes Lolas. Dat zijn de belangrijkste Duitse filmprijzen.

"Toni Erdmann" werd gelauwerd als beste film, beste regie, beste acteur, beste actrice, beste scenario en beste montage. De film vertelt het verhaal van een vader die zijn ongelukkige dochter achterna reist om haar leven op een positieve manier te ontregelen.

De hoofdrollen in "Toni Erdmann" worden vertolkt door Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn en de Nerderlandse actrice Hadewych Minis.