Al 7 miljoen euro gestort voor "Hongersnood 12-12"

Het Consortium 12-12 heeft al zeven miljoen euro ontvangen voor de actie "Hongersnood 12-12". Maar de storting van de Vlaamse regering van 1 miljoen euro is daar nog niet bijgeteld, waardoor de teller dus op minstens 8 miljoen euro zal uitkomen. Dat zegt woordvoerder Erik Todts.
Maciej Moskwa/NurPhoto

Caritas International, Handicap International, Dokters van de Wereld, Oxfam Solidariteit, Plan België en Unicef België vormen samen het Consortium 12-12. Met hun jongste actie "Hongersnood 12-12" willen ze de ondervoeding van 20 miljoen mensen in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen tegengaan.

De teller staat zaterdag op 7 miljoen euro. De 1 miljoen euro van de Vlaamse Regering zit daar nog niet bij omdat het volgens woordvoerder Erik Todts nog enkele weken kan duren voor het bedrag op de bankrekening van Consortium 12-12 verschijnt.

De schenkingen zijn afkomstig van zo'n 100.000 verschillende mensen, bedrijven en instanties.