Leren jekker van Patrick Swayze brengt bijna 60.000 euro op

De jas die Patrick Swayze heeft gedragen tijdens de opnames van "Dirty dancing" is op een veiling van memorabilia van Swayze geveild voor 57.362 euro. Patrick Swayze is bekend van films als "Dirty dancing", "Ghost" en "Point break". Hij stierf in 2009 op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van pancreaskanker.

De weduwe van Patrick Swayze heeft meer dan honderd items van haar overleden man geveild in Los Angeles. Het topstuk van de veiling was de leren jekker die Swayze heeft gedragen op de set van "Dirty dancing" in 1987.

Een verzamelaar van filmmemorabilia had 62.500 dollar (57.362 euro) veil voor het zwarte kledingstuk. Andere stukken die onder de hamer gingen waren een surfplank uit de film "Point break" en een T-shirt dat Swayze droeg op de set van "Ghost".

De veiling van de spullen van Swayze veroorzaakte wat deining in de familie van de acteur. Een nicht van Patrick Swayze verzette zich hevig tegen de verkoop, maar de weduwe van de acteur zette toch door.