Protest in Rusland tegen nieuwe kandidatuur van Poetin

Honderden aanhangers van de oppositie hebben in Moskou en andere Russische steden een verbod om te demonstreren tegen president Vladimir Poetin naast zich neergelegd. Ze willen niet dat Poetin zich nogmaals kandidaat stelt voor het presidentschap. De politie was massaal aanwezig en pakte tientallen mensen op.
AFP or licensors
Mensen wachten in rij om een brief af te geven.

De politie was massaal aanwezig toen demonstranten in de rij stonden voor een gebouw van de presidentiële administratie om brieven af te geven waarin ze Poetin opriepen niet opnieuw kandidaat te zijn bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Organisatoren van de mensenrechtengroepering Open Rusland maakten gewag van tientallen arrestaties bij soortgelijke acties in andere grote steden. In Sint-Petersburg alleen al zijn er minstens dertig mensen opgepakt.

Poetin heeft nog niet officieel bekendgemaakt of hij volgend jaar een vierde ambtstermijn zal nastreven, maar veel mensen in Rusland denken dat hij dat zal doen.

AFP or licensors