"3.352.253 euro ingezameld voor "Iedereen tegen kanker", bedankt Vlaanderen"

Tijdens de slotshow van de campagne "Iedereen tegen kanker" van Eén en Kom Op Tegen Kanker is 3.352.253 euro ingezameld voor kankeronderzoek. "Wat een bedrag, bedankt Vlaanderen", bedankte Peter Van de Veire het publiek voor de vele giften. Vorig jaar bracht de geldinzamelactie 2.335.354 euro op. De vele acties waren dit jaar goed voor 2.352.253 euro en de Vlaamse overheid deed daar 1 miljoen euro bij.

De slotshow van de campagne "Iedereen tegen kanker" van Eén en Kom Op Tegen Kanker heeft 3.352.253 euro opgebracht. Daarmee heeft de jaarlijkse inzamelactie voor kankeronderzoek meer opgebracht dan vorig jaar, toen er 2.335.354 euro ingezameld werd.

"Elk jaar horen 41.000 Vlamingen dat ze kanker hebben, dat zijn er 112 per dag. Tijdens deze show zouden dus acht mensen het slechte nieuws krijgen. En ze zijn niet alleen, ze hebben partners, vrienden en familie. Iedereen heeft met kanker te maken", stak presentator Peter Van de Veire van wal.

"Maar gelukkig is er nog hoop. De overlevingskans stijgt en is vandaag twee op drie. Ooit komt er een dag dat mensen niet langer sterven aan kanker. Maar daar is onderzoek voor nodig en dat kost geld, veel geld. Daarom zijn we hier vanavond", vulde Julie Van den Steen haar collega-presentator aan.

Danira Boukhriss Terkessidis steelt de show

In de uitzending van de slotshow "Iedereen tegen kanker" zaten heel wat aangrijpende getuigenissen van kankerpatiënten, artsen en onderzoekers die dagelijks strijden tegen de ziekte.

Daarnaast waren er verschillende optredens van artiesten als Lady Linn en Ertebrekers, Clouseau, Coely en Delv!s, Stan Van Samang en Sarah Bettens. Televisiepresentatrice Danira Boukhriss Terkessidis stal de show met haar cover van "You've got a friend in me". Dat nummer bracht ze met onder anderen Bart Peeters.

Een opvallende rol was weggelegd voor Adriaan Van den Hoof. Van den Hoof begeleidde de mensen in het callcenter in het hoofdkwartier van KBC. Naast tientallen vrijwilligers waren ook heel wat BV's present om de gulle giften van de kijkers te registreren.

Aan het einde van het programma overhandigden Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Wetenschap en Innovatie Philippe Muyters elk een cheque van 500.000 euro. Even na 22 uur mocht Adriaan Van den hoof het totaalbedrag bekendmaken: 3.352.253 euro. "Wat een bedrag, bedankt Vlaanderen", aldus Peter Van de Veire.

Bekijk: Adriaan Van den Hoof maakt bedrag bekend

Bekijk: "Radio Gaga" op bezoek in ziekenhuis Oost-Limburg

Bekijk: Danira Boukhriss Terkesidis zingt "You've got af friend in me"