Achteruitrijden op snelweg tijdens Wodca-controle? 450 euro boete

De lokale politie Antwerpen heeft in de nacht van zaterdag op zondag 2 bestuurders geverbaliseerd die achteruitreden op de snelweg om een Wodca-controle te mijden. Zij kregen een boete van 450 euro.

Op de R11 bleken 20 bestuurders onder invloed van alcohol. Acht andere bestuurders hadden drugs gebruikt. Er werden in totaal tien rijbewijzen ingetrokken. Aan de Waalsekaai bleken 22 bestuurders positief voor alcohol of andere middelen. Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af. Op deze locatie werden 6 rijbewijzen ingetrokken.

"Twee bestuurders wilden zich aan de controle onttrekken door achteruit te rijden op de snelweg. Dat zal hen 450 euro kosten vanwege de vierdegraadsovertreding", zegt de politie nog. Twee bestuurders hadden nog een rekening van 80 euro aan openstaande boetes te vereffenen. De politie kon niet meteen cijfers geven van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen.

Meest gelezen