Dochter Molenbeekse schepen verdachte in terreuronderzoek

De dochter van de Molenbeekse schepen Ahmed El Khannouss (CDH) is verdachte in een terreuronderzoek. El Khannouss benadrukt in een persbericht dat "ze nooit radicale ideeën heeft gehad" en dat ze "het slachotffer is van een verkeerde relatie". Ze is nu vrij onder voorwaarden.

De dochter van de schepen van Sport van de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is in februari opgepakt in een onderzoek naar de terreurcel van Jumet, van wie heel wat mensen naar Syrië zijn getrokken. De schepen laat in het persbericht weten dat ze in het dossier wordt genoemd, omdat ze een relatie zou hebben met een verdachte die volgens hen "zijn daden en ideeën voor haar verborgen hield". El Khannouss benadrukt dat ze "een voorbeeldige studente is die het slachtoffer werd van een verkeerde relatie".

De schepen onderlijnt dat zijn dochter volgens hem nooit radicale ideeën heeft gehad. "Ze praktiseert de gematigde islam en heeft tegenover iedereen altijd elke vorm van radicalisering in de samenleving aangeklaagd", klinkt het. "Dat tonen alle elementen in het onderzoek aan". De ouders hopen dan ook "dat het gerecht alles in het werk zal stellen om alles in dit onderzoek aan het licht te brengen wat betreft hun dochter, die ze kennen als integer en eerlijk", besluit het persbericht.

Volgens het federaal parket dateert de arrestatie van februari en werd de vrouw vrijgelaten onder voorwaarden. Ze zal later, op een nog te bepalen datum, moeten verschijnen voor de correctionele rechtbank.