Hacker houdt woord: Tien afleveringen "Orange is the new black" online

De hacker The Dark Overlord heeft zijn dreigement uitgevoerd. Hij of zij heeft tien afleveringen van het vijfde seizoen van "Orange is the new black" online gezet. Eerder deze week meldde de hacker dat de afleveringen niet online gezet zouden worden in ruil voor "een bescheiden bedrag".

Een hacker heeft tien afleveringen van het nieuwe seizoen van de Netflixserie "Orange is the new black" gepubliceerd op de illegale torrentsite The Pirate Bay. Netflix had de release van het vijfde seizoen van de serie pas gepland op 9 juni.

Netflix heeft nog niet gereageerd op de hacking. De FBI is een onderzoek gestart naar de hack. Vermoedelijk heeft de hacker The Dark Overlord de tien afleveringen in handen gekregen door een productiebedrijf dat voor Netflix werkt te hacken.

De hacker heeft op Twitter aangekondigd dat hij in het bezit is van nog meer materiaal en niet enkel programma's van Netflix. Ook ABC, National Geographic en Fox heeft de hacker in het vizier genomen. De zenders krijgen de kans om tegen betaling de verspreiding van de programma's te verhinderen.

Meest gelezen