Noord-Zuidverbinding: "Alles komt in orde tegen dinsdagochtend"

Voor de tweede dag op rij werkt spoornetbeheerder Infrabel aan de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Tweehonderd mensen werken de klok rond om de volledige seininrichting te moderniseren met computergestuurde technologie. Dinsdagochtend moet de tunnel opnieuw open voor het treinverkeer en dat zal lukken, belooft Frédéric Petit van Infrabel.

Reizigers die na het verlengde weekend opnieuw aan de slag gaan, hoeven zich dus geen zorgen te maken. "De werkzaamheden verlopen volgens schema. Alles verloopt vlot", benadrukt Frédéric Petit. "We zijn volop bezig met de modernisering en tegelijkertijd moeten we de systemen testen. Onze mensen zijn erop voorbereid en alles zal in orde komen tegen dinsdag in de vroege ochtend."

Sinds gisteren 0.30 uur is de spoortunnel tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord volledig afgesloten. Infrabel vervangt er alle seinen en wissels. Tot en met dinsdagochtend stoppen er géén treinen in Brussel-Centraal en worden pendeltreinen ingelegd. De NMBS heeft een aangepaste dienstregeling opgesteld en raadt reizigers aan zich vooraf goed te informeren via belgianrail.be, Facebook, Twitter, het personeel in de stations of telefonisch via de klantendienst (02-528 28 28).