"Antwerpen is laboratorium van asociale experimenten waar we van gruwen"

Tijdens zijn 1 meitoespraak in Antwerpen heeft de de nieuwe lokale SP.A-voorzitter Tom Meeuws zwaar uitgehaald naar het stadsbestuur. "De wind waait hard en koud in deze stad." In plaats daarvan pleit Meeuws voor een nieuw sociaal pact in Antwerpen.

"Het zijn barre tijden. De wind, kameraden, waait al een aantal jaren hard en koud in deze stad." Tom Meeuws haalde in zijn eerste 1 meispeech als Antwerps SP.A-voorzitter hard uit naar het Antwerpse stadsbestuur - een coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD.

Hij zei dat de beleidsploeg de happy few alles gunt en de zwakkeren in de kou laat staan. Hij zegt dat onder de rechtse federale regering, die een schaduwkabinet heeft op het Schoon Verdiep,  "Antwerpen een soort laboratorium is geworden voor asociale experimenten die niemand wil en waar wij allen van gruwen", zei hij nog. Meeuws pleitte dan ook voor een nieuw sociaal pact, waarin alle Antwerpenaren beter samenleven met respect voor de ander.

Paul Callewaert van het socialistisch ziekenfonds hekelde een regeringsbeleid van afbreken, wegsnijden en besparen, ook in de gezondheidszorg. "We hebben een duurdere en meer geprivatiseerde gezondheidszorg gekregen. We zijn hier niet getuige van de kracht van de verandering, maar van de klucht van de verandering."