Prinses Charlotte viert tweede verjaardag tussen het goudgele stro

Kensington Palace heeft een nieuwe foto vrijgegeven van de Britse prinses Charlotte. De dochter van prins William en Kate Middleton wordt morgen 2 jaar. De foto is opnieuw van de hand van de hertogin van Cambridge en toont Charlotte tussen de balen stro met een gele gebreide trui aan. Wat weten we eigenlijk over het prinsesje?

Het is een traditie aan het worden: Kate die zelf op het de knop van het fototoestel drukt als prins George of prinses Charlotte jarig zijn. Vorig jaar bij haar eerste verjaardag gaf de hertogin vier foto's vrij waarop Charlotte te zien was in de living en de tuin (zie hieronder).

Ook deze keer is de foto genomen in Anmer Hall, in Norfolk, waar het gezin woont. William en Kate houden hun kinderen zoveel mogelijk uit de schijnwerpers. De laatste keer dat George (3) en Charlotte prominent in beeld kwamen, was tijdens de kerstperiode toen de familie Middleton een eucharistieviering in Englefield bijwoonde. Beide kleintjes hadden zich blijkbaar goed gedragen, want ze kregen als beloning elk een lolly.

Avalon. All rights reserved.

Wat weten we over het prinsesje?

 • Het prinsesje heeft voluit Charlotte Elizabeth Diana, genoemd naar opa, prins Charles, grootmoeder, koningin Elizabeth, en wijlen oma, prinses Diana.
 • Geboren op 2 mei 2015 om 9.34 uur in het Saint Mary's Hospital in Londen.
   
 • Geboortegewicht: een flinke 3,750 kg.
 • Ze wordt officieel met "koninklijke hoogheid" aangesproken.
   
 • Charlotte is het vijfde achterkleinkind van de Queen, na Isla en Savannah Philips, prins George en Mia Tindall. De Queen is verzot op haar (achter)kleinkinderen. Als George en Charlotte logeren dan verstopt ze telkens een kleine attentie in hun kamers.
 • Charlotte sprak haar eerste publiekelijke woordje uit tijdens een staatsbezoek aan Canada. Het werd "pop" toen ze gefascineerd enkele ballonnen aanraakte.
   
 • Net zoals haar overgrootmoeder is Charlotte dol op paarden. Ze houdt er nu al van om op de rug van een pony te zitten.
 • Charlotte heeft vijf meters en peters: Sophie Carter, Thomas van Straubenzee en James Meade (beste vrienden van Kate en William), en Williams nicht Laura Fellowes en Kates neef Adam Middleton. Opmerkelijk is dat geen enkele andere royal het meter- of peterschap heeft. 
   
 • Charlotte is "the one in charge". Dat zei Kate in maart nog tegen andere ouders van een tweejarige op een herdenkingsplechtigheid. Het meisje ziet eruit als een engeltje, maar blijkt over een vrij "pittig" karaktertje te beschikken. Moeder Kate hoopt dat "broer George haar in het gareel kan houden" en de kinderen "beginnen ook beste vrienden te worden".
 • Tijdens een gesprek met BBC Radio 1 verklapte William dat George en Charlotte iets hebben geknutseld voor de verjaardag van de Queen. Want wat koop je ook voor iemand die 91 wordt en alles al heeft?
©NEWSPIX INTERNATIONAL 2016 All Rights Reserved