Treinverkeer op Brusselse Noord-Zuidas hernomen, voorlopig weinig problemen

Er rijden opnieuw treinen op de Brusselse Noord-Zuidas, voorlopig zonder veel problemen. Het hele afgelopen verlengde weekend was die verbinding onderbroken voor werkzaamheden. Gisteravond liet Infrabel al weten dat de werkzaamheden vlot waren verlopen en dat alle testen "positief" waren.

Sinds zaterdagochtend was de spoortunnel tussen Brussel-Zuid en Brussel-Noord volledig afgesloten. Meer dan 200 mensen hebben er tijdens het verlengde weekend alle seinen en wissels vervangen.

Nadien zijn er nog verschillende testen geweest om er zeker van te zijn dat alle nieuwe systemen werken. "Alles werkt perfect", meldde Thomas Baeken van Infrabel. Vanmorgen is het treinverkeer hernomen, en dat verloopt vlot, meldt Infrabel.