Twitter en Bloomberg gaan samen tv maken

Twitter begint een nieuwskanaal met financieel persbureau Bloomberg. De twee willen 24 uur per dag live televisie gaan maken, hebben hoge functionarissen van Twitter en Bloomberg aan The Wall Street Journal laten weten.
AP2013

De streamingsdienst, die naar verwachting komende herfst in de lucht gaat, betekent een fikse uitbreiding van de videoactiviteiten van Twitter. "We denken dat we een publiek kunnen bereiken dat niet betaalt voor televisie en dat televisie kijkt wanneer dat zo uitkomt en we denken dat Bloomberg de ideale partner is om mee te beginnen", zo verklaarde Anthony Noto, de financieel directeur van Twitter. Het is de bedoeling dat de zender een bredere focus krijgt dan de al bestaande nieuwszender van Bloomberg.

Door het nieuws was het aandeel Twitter een opvallende stijger op de beurs in New York. Twitter noteerde halverwege de handelsdag bijna 6 procent in de plus.