Vlaams Belang wil aparte sociale zekerheid voor immigranten

Vlaams Belang verzamelde voor de Dag van de Arbeid in Aalst, aan het standbeeld van priester Daens, want de partij voelt zich net als Daens destijds "getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt." Partijvoorzitter Tom Van Grieken hekelde de graaicultuur van de politici.

Ook het Vlaams Belang komt op 1 mei traditioneel samen met de militanten. De partij koos dit keer voor Aalst, waar verzameld werd aan het standbeeld van priester Daens - overigens tot groot ongenoegen van het Daensfonds.

"Net als het Vlaams Belang werd ook Daens getreiterd, vernederd en belachelijk gemaakt. Als flamingant telde hij niet mee in de wereld van de bourgeoisie, de elite. Journalisten censureerden hem weg. Rond priester Daens was er - net zoals rond ons - een cordon," argumenteert Van Grieken zijn keuze. "Mocht Daens vandaag leven, dan ben ik ervan overtuigd dat hij een Vlaams Belanger zou zijn."

"Wat CD&V voorstelt is totaal onaanvaardbaar"

Van Grieken haalde vanmorgen uit naar de graaicultuur van de politici en wees op "de kloof met de steeds groter wordende groep arme Vlamingen".

"We hebben een duidelijke boodschap: terwijl burgers moeten besparen, zijn er nog te veel politici die graaien. Terwijl er wel 7 miljard kan worden vrijgemaakt voor de opvang van asielzoekers, zegt de CD&V tegen ouderen "als je uw rusthuisfactuur niet kan betalen, ga maar aankloppen bij de kinderen." Totaal onaanvaardbaar voor het Vlaams Belang."

Van Grieken pleitte voor een aparte sociale zekerheid voor immigranten. "Dat betekent dat de sociale bijdragen van vreemdelingen in een aparte sociale kas gestort worden. En enkel uit deze aparte sociale kas kunnen vervolgens sociale uitkeringen worden betaald. Dat is de eerlijkste manier om misbruik te vermijden, ons welvaartssysteem betaalbaar te houden en het aanzuigeffect van onze sociaal zekerheid te neutraliseren".

Van Grieken pleit voorts voor een openbaar inkomensregister voor politici, en kant zich tegen politieke benoemingen in nutsbedrijven en overheidsagentschappen.