Zo wil je je auto niet terugvinden: van onder tot boven vol stickers

Een Porsche die geparkeerd stond langs het parcours van de 1 meibetoging in Parijs is van onder tot boven volgeplakt met stickers met daarop linkse politieke boodschappen. Foto's van de bestickerde Porsche gaan via de sociale media de wereld rond.

Het was een rumoerige 1 meibetoging in Parijs vandaag. Ongeveer op hetzelfde moment dat enkele honderden gemaskerde jongeren molotovcocktails gooiden naar de ordediensten, waarbij verschillende agenten gewond zijn geraakt, hebben andere betogers hun woede gekoeld op een Porsche. De sportwagen is van onder tot boven volgeplakt met stickers tegen de ongelijkheid en andere linkse politieke thema's.

Vermoedelijk hebben de 1 meibetogers de sportwagen aangepakt als symbool voor "het kapitaal". De eigenaar van de auto heeft nog niet gereageerd. Al heeft een Twitteraar hem alvast kunnen fotograferen toen hij zijn auto kwam ophalen. De bestuurder van de Porsche steekt daarop zijn middelvinger uit naar de fotograaf. Vermoedelijk is de man -terecht- niet zo blij met de actie. Het is nog niet duidelijk of hij een klacht zal indienen of niet.