"Knock, knock, who’s there? Oh nee, ’t is Theresa May!"

Je mag dan nog eerste minister van je land zijn, dat betekent nog niet dat je met open armen ontvangen wordt als je op verkiezingscampagne gaat. Dat mocht gisteren alvast Theresa May, huidig Brits premier, ervaren toen ze potentiële kiezers in Aberdeenshire, Schotland, van haar politieke gelijk probeerde te overtuigen. Maar de deuren bleven dicht voor haar en dat leverde, met de camera’s van Sky News op haar gericht, een opmerkelijk filmpje op dat op sociale media niet ongemerkt voorbijging.

Niet alleen werd de deur niet voor May geopend, wanneer ze toch iemand te zien krijgt, roept die May toe dat ze maar beter verderloopt. "Wat een beschamend moment voor May als de enige huiseigenaar die ze te zien krijgt ook nog niet met haar wil praten", aldus tabloid The Sun, "maar het was slechts één beschamend moment naast nog een aantal andere." Nieuwswebsite Metro zag May tijdens een campagne "that didn’t go well" en had zelfs medelijden met haar. "Haar oproep om van deur tot deur te gaan viel plat op zijn gezicht", aldus The Telegraph nog.

Er volgden natuurlijk de nodige reacties op sociale media:

Er werd intussen ook een Benny Hill-versie gemaakt, die nog meer dan het origineel gesmaakt wordt:

lees ook