Festivalgangers krijgen onbewust drugs binnen op festival, minderjarige in levensgevaar

Drie deelnemers aan het Holi Colors Festival in Alleur, in de provincie Luik, zijn opgenomen in het ziekenhuis nadat ze drugs hadden ingenomen. Een van de slachtoffers, een minderjarige, verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar dat is geweken. Volgens de politie had iemand verdovende middelen in de drankjes gestopt van de slachtoffers, zonder dat die laatsten daarvan op de hoogte waren. Het festival werd vroegtijdig stopgezet.
Het Holi Colors Festival heeft ook een editie in Berlijn (Archieffoto)

De spoeddiensten van het ziekenhuis van Montegnée sloegen alarm, omdat er een abnormaal hoog aantal jongeren die op het festival waren, gelijkaardige symptomen van intoxicatie vertoonden. De politie waarschuwde daarop het parket van Luik, dat contact heeft opgenomen met de lokale autoriteiten. Die hebben het festival rond 19 uur stilgelegd.

Gisteravond heeft de politie twee mensen gearresteerd in verband met de intoxicatie, maar het duo is inmiddels weer vrijgelaten, zo meldt de procureur des Konings van Luik Damien Leboutte. Bij hen thuis zijn huiszoekingen uitgevoerd, maar daarbij zijn geen verdovende middelen gevonden.