Kat glijdt in het water, maar wordt dan snel gered

Scott Derben moest niet lang nadenken toen hij een opgejaagde kat plots in het water van de Theems-rivier zag belanden in de Londense wijk Royal Docks. Kat Felix, geen onbekende in deze omgeving, liet zich immers te heftig opjagen door een andere kat en gleed daardoor in het water. Gelukkig was er Derben, een operations manager verbonden aan de Docks, die zonder verpinken de kat terug op het droge hielp.

Het dramatische voorval werd vastgelegd door een beveiligingscamera in de buurt:

Ook al leek de kat danig onder de indruk, toch zou het dier intussen in goede gezondheid verkeren en er geen trauma aan overgehouden hebben, “en is ze helemaal niet op de hoogte van het feit dat ze achter haar rug uitgelachen wordt voor haar verwaande ‘hier valt niets te zien’-houding na haar redding”. Derben werd alvast op sociale media geprezen voor zijn kordate optreden:

lees ook