Liedekerke heeft 15.000 handtekeningen verzameld om Civiele Bescherming te behouden

Inwoners van Liedekerke hebben in Brussel een petitie met 15.000 handtekeningen overhandigd aan federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Zij willen de Civiele Bescherming in hun gemeente behouden. Jambon heeft beslist om maar 2 van de 6 kazernes van de Civiele Bescherming te behouden, voor Vlaanderen is dat Brasschaat, de thuisgemeente van Jambon.

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft beslist om maar 2 van de 6 kazernes van de Civiele Bescherming te behouden, voor Vlaanderen is dat Brasschaat, de thuisgemeente van Jambon. De inwoners van Liedekerke hebben daarom in Brussel een petitie met 15.000 handtekeningen overhandigd aan minister Jambon.

Burgemeester Luc Wynand van Liedekerke (CD&V) was erg ontgoocheld na het gesprek met Jambon. "Ik kan alleen maar vaststellen en besluiten dat N-NA-minister Jambon, burgemeester van Brasschaat, de eenzijdige beslissing heeft genomen om Brasschaat open te laten en Liedekerke te sluiten."

De initiatiefnemers zeggen dat Liedekerke, onder meer wegens de centrale ligging, veel geschikter is als thuisbasis voor de Civiele Bescherming dan Brasschaat. Liedekerke is al naar de raad van state gestapt tegen de beslissing, en de provincie Vlaams-Brabant heeft een protestmotie ingediend.