NMBS wil inzetten op realtimecommunicatie met reizigers

Sophie Dutordoir, de nieuwe CEO van spoorwegmaatschappij NMBS, wil de realtimecommunicatie met de reizigers verbeteren zodat ze in de toekomst beter geïnformeerd worden. Dutordoir rekent daarvoor op een versterking van de communicatiecel, zowel qua personeel als qua materiaal, en ze wil ook dat de cel een grotere impact heeft op de andere departementen. Dat schrijft Le Soir.
archieffoto

De nieuwe NMBS-CEO, Sophie Dutordoir, wil de realtimecommunicatie met de reizigers verbeteren. Ze heeft gemerkt "dat de informatiecel voor de reizigers niet goed gepositioneerd is" in het bedrijf. Afgelopen vrijdag heeft ze daarom aan haar raad van bestuur voorgesteld om de dienst "naar omhoog te brengen" in het organigram van de NMBS, om hem meteen onder de algemeen directeur te plaatsen.

Ze heeft bovendien gevraagd om "een plan op te stellen om uit te maken welke middelen nodig zijn, met name voor de informatica". Ze verzekert in de krant Le Soir dat de middelen zullen worden toegewezen.

Dutordoir heeft daarnaast nog twee andere "absolute prioriteiten" in gedachten, namelijk de stiptheid van het treinverkeer en de veiligheid van de reizigers.