Rome zegt Alitalia een noodlening van 600 miljoen euro toe

De Italiaanse regering heeft Alitalia een noodlening van 600 miljoen euro over zes maanden toegezegd, om het bedrijf in de lucht te houden. Eerder had de regering nochtans gezegd dat ze de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij niet te hulp zou komen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Dat heeft de Italiaanse regering vanavond gezegd, nadat het bedrijf eerder op de dag de procedure voor het aanvragen van het faillissement in gang gezet had.

Volgens de Italiaanse minister van Economische Ontwikkeling Carlo Calenda zou het weigeren van een reddingsboei voor de luchtvaartmaatschappij gemaakt hebben dat miljoenen mensen in de problemen zouden komen door geannuleerde vluchten, en "enorme schade" voor de reputatie van Italië en de toeristische sector hebben opgeleverd.

Calenda gaf ook te kennen dat hij drie bestuurders gemandateerd heeft om investeerders te zoeken voor een overname van Alitalia.

Meest gelezen