William en Kate eisen 1,5 miljoen van Frans magazine

De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton eisen 1,5 miljoen euro schadevergoeding van het Franse magazine Closer voor de publicatie van naaktfoto's van Middleton. Ze eisen ook 50.000 euro van de krant La Provence.

Enkele jaren geleden publiceerde het Franse magazine Closer een foto waarop te zien is hoe Kate Middleton topless aan het zonnen is tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk.

In totaal staan nu zes fotografen terecht voor de publicatie van die foto's. Volgens prins William schond de publicatie hun privacy en hij verwees ook naar de dood van zijn moeder Diana, die in Parijs verongelukte terwijl ze achtervolgd werd door paparazzi. Het koppel eist 1,5 miljoen euro schadevergoeding plus interesten. 

De twee vragen daarnaast ook een schadevergoeding aan de krant La Provence. Die publiceerde eveneens foto's van Middleton, maar daar had ze wel nog een bikini aan. Daarom vragen ze aan de krant maar 50.000 euro.