Wim Opbrouck presenteert dit najaar "Bake off Vlaanderen"

Wim Opbrouck wordt de presentator van "Bake off Vlaanderen", de Vlaamse versie van de populaire Britse bakwedstrijd die dit najaar wordt uitgezonden op Vier. Meester-patissier Herman Van Dender en foodwriter Regula Ysewijn zullen de creaties van de amateurbakkers jureren.

In "Bake off Vlaanderen" gaat Wim Opbrouck op zoek naar de beste thuisbakker van Vlaanderen. Acht weken lang zullen tien kandidaten het tegen elkaar opnemen in het programma. De opnames starten komend weekend, de uitzendingen zijn voorzien voor dit najaar. 

"Na het zien van "The great British bake-off" had ik ongelooflijk veel zin om dit programma te presenteren", zegt Opbrouck in een persbericht. "Patisserie is voor mij hogere wiskunde. Ik ben zelf een kluns op bakgebied, maar ik hou van het vakmanschap en meesterschap van goeie bakkers en patissiers. De kandidaten zijn zeer divers en allen gepassioneerd door de edele kunst van het bakken. Naast het theater- en filmwerk heb ik zeer veel goesting in dit warmhartig project."

Jury

De jury bestaat uit Herman Van Dender en Regula Ysewijn.

Van Dender is een grote naam in de Belgische patisseriewereld en is al jaren gebrevetteerd hofleverancier. Hij maakte onder meer de bruidstaart voor het prinselijk paar Claire en Laurent. 

Ysewijn is vooral gespecialiseerd in het proeven en beoordelen van voedsel. Ze zetelt wereldwijd als jurylid in verschillende wedstrijden. Tv-kok Jamie Oliver vindt haar foodblog Miss Foodwise de beste ter wereld. 

"The great British bake-off"?

"The great British bake-off" is een van de populairste programma's van de afgelopen jaren én een van de meest succesvolle televisieformats aller tijden. Het bakprogramma waarin amateurkoks hun kunnen tonen, houdt al jarenlang miljoenen Britten aan hun televisie gekluisterd. In Groot-Brittannië laat het programma in de kijkcijferslijstjes zelfs makkelijk "The voice" achter zich.