Zoekertjessite Kapaza stopt ermee, 2dehands.be neemt domeinnaam over

De zoekertjessite Kapaza stopt ermee op 13 mei. De domeinnaam werd gekocht door 2dehands.be, na een toenadering van Kapaza. Kapaza.be zal straks dus doorverwijzen naar zijn grootste concurrent. Profielen en advertenties worden niet overgezet.

Het gaat dus niet om een overname tussen de twee bedrijven. Kapaza heeft beslist om ermee te stoppen en heeft dat ook laten weten aan 2dehands.be. Dat bedrijf heeft dan beslist om de domeinnaam "Kapaza.be" over te nemen. Dat adres zal vanaf 13 mei dus doorverwijzen naar 2dehands.be, de marktleider in België.

Profielen en advertenties die nu op Kapaza staan, zullen niet worden overgezet, maar gebruikers zullen van 2dehands.be een mail krijgen over hoe ze hun content kunnen aanbieden op 2dehands.be. Vandaag krijgen bezoekers van Kapaza.be trouwens al een doorverwijzing te zien.

Door het verdwijnen van Kapaza versterkt 2dehands.be zijn markleiderschap in België. Geen overbodige luxe, aangezien Facebook zich steeds nadrukkelijker op de tweedehandsmarkt gooit. "Dat heeft zeker geen effect op onze activiteiten", zegt de woordvoerder van 2dehands.be. "We zien dat mensen op zoek gaan naar gespecialiseerde sites. Onze cijfers groeien jaar na jaar."

"De enige optie"

Waarom Kapaza ermee stopt, is nog onduidelijk. In een officiële mededeling klonk het als volgt: "Het was een erg moeilijke beslissing, maar na alles te hebben overwogen, blijkt het afsluiten van Kapaza de enige optie."

Kapaza werd in 2003 opgericht. De site, een van de grootste zoekertjessites in België, werd in 2008 overgenomen door een Noorse mediagroep. Nu komt de naam dus in Amerikaanse handen, want 2dehands.be is eigendom van zoekertjessite ebay.