9 jaar cel voor gijzelnemer Carrefour

De man die in oktober vorig jaar een dertigtal mensen gijzelde in een Carrefour-warenhuis in Vorst, is veroordeeld tot 9 jaar cel. Dat is twee jaar meer dan het parket had gevraagd. De 25-jarige man was op het moment van de feiten vrij onder voorwaarden. Hij pleegde de gijzeling, omdat hij terug naar de gevangenis wou.

De jongeman werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer voor diefstallen met geweld. Hij kampte met psychische problemen en was op 18 oktober 2016 vrij onder voorwaarden. Hij wou terug naar de gevangenis en meldde zich daarom zelf aan bij de politie. Omdat er geen redenen waren om hem weer op te sluiten, stuurde de politie de man naar huis.

Even later hield hij twee uur lang een dertigtal mensen onder schot in een Carrefour-warenhuis in Vorst. Er vielen geen gewonden, maar verschillende mensen waren wel in shock. In de onderhandelingen met de politie eiste hij opnieuw om naar de gevangenis te mogen.

Het Brusselse parket vroeg 7 jaar cel en de correctionele rechtbank veroordeelde hem nu tot 9 jaar cel. De jongeman is de zoon van de schepen van Sport en Naschoolse Activiteiten in Vorst.