Bart De Wever gidst ons langs de geheime kanten van 't Schoon Verdiep

Een verborgen orgel, een spelconsole op kantoor, en een gouden adelaar op het dak: dat zijn de geheime parels van het Antwerpse stadhuis volgens Bart De Wever. Voor het Vier-programma "Gert Late Night" gidst de Antwerpse burgemeester actrice Maaike Cafmeyer rond achter de schermen van 't Schoon Verdiep.

De rondleiding start in De Wevers kantoor, waar een Wii-console staat. "Hier komen wel eens kinderen, van mij of van collega's. Al speel ik zelf ook soms een rondje "Call of duty"", biecht De Wever op.

Vervolgens leidt hij Cafmeyer naar de volgens De Wever "belangrijkste ruimte van het stadhuis": de iconische trouwzaal. Daar werd recent een oud orgel ontdekt. "Achter een valse wand in het opberglokaal van de poetsvrouw notabene", vertelt De Wever. 

Na een uitgebreide rondleiding mag het voor De Wever wat spannender. Hij klautert met Cafmeyer naar de hoogste regionen van het stadhuis, op het dak. Daar wil hij haar de trots van het gebouw, een gouden adelaar, laten zien. Maar Cafmeyers hoogtevrees gooit roet in het eten.