Bassist van Grandaddy onverwacht overleden

De bassist van de Amerikaanse indierockgroep Grandaddy, Kevin Garcia, is op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. "Er bestaan geen woorden om uit te drukken wat moet gezegd worden. We hebben onze vriend en ons groepslid deze namiddag verloren", meldt Grandaddy op Facebook.
Kevin Garcia (rechts) in 2012 op Pukkelpop

De Amerikaanse bassist Kevin Garcia is op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Garcia is vooral bekend van de indierockgroep Grandaddy. Hij was 15 jaar toen hij de band oprichtte.

Kevin Garcia is overleden aan de gevolgen van een beroerte tijdens de Noord-Amerikaanse tournee van Grandaddy. Begin april stond de groep nog op het podium van de AB.

Grandaddy is een graag geziene gast op de Belgische podia. Vorig jaar stond de groep nog op het podium van Pukkelpop en komende zomer wordt de band op Dour Festival verwacht. Het is nog niet duidelijk of dat optreden door zal gaan.