Brad Pitt: "Ik heb de zuiverste urine in LA, dat is ooit anders geweest"

Brad Pitt heeft voor het eerst sinds zijn scheiding van Angelina Jolie een interview gegeven. In het Amerikaanse manneblad GQ geeft de acteur toe dat hij jarenlang te kampen heeft gehad met een alcoholprobleem. "Toen ik mijn gezin stichtte stopte ik met alles, behalve met drank. Ik dronk veel te veel en het werd echt een probleem", aldus Pitt.
Invision

De Amerikaanse acteur Brad Pitt (53) heeft in een openhartig interview met GQ gesproken over zijn drankprobleem en hoe hij sinds de scheiding van zijn vrouw Angelina Jolie gestopt is met drinken.

"Ik kan me geen dag herinneren dat ik niet aan het drinken was of een joint heb gerookt sinds ik de school verlaten heb. Toen ik mijn gezin stichtte, stopte ik met alles, behalve met drank", zegt Brad Pitt.

Het drankprobleem van de acteur werd steeds groter en het voorbije jaar ging het helemaal mis. "Ik dronk veel te veel en het werd echt een probleem. Ik zei ook vaak de verkeerde dingen op het verkeerde moment. Ik probeer nu mezelf te verbeteren."

Na zijn scheiding van Angelina Jolie is Pitt in therapie gegaan. "Ik ben met therapie begonnen en ik vind het fantastisch. Ik heb twee therapeuten versleten voor ik de juiste tegenkwam. De drank heb ik  vervangen door sapjes en water en ik heb vandaag de zuiverste urine in Los Angeles", klinkt het met een knipoog.

Geen schuldige voor de echtscheiding

Na de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie in september vorig jaar leek het erop dat er een enorme strijd om het hoederecht over de kinderen zou starten. Intussen proberen Pitt en Jolie samen een omgangsregeling voor de kinderen uit te werken.

"Toen ik onder toezicht stond van de kinderbescherming, waren mijn handen gebonden. We doen nu allebei ons best om een regeling uit te werken", aldus Pitt.

"Het wordt vaak een kwestie van wie er gelijk heeft en wie er fout zit. Dan ben je alleen maar elkaar aan het afvallen. Dat weiger ik en gelukkig is Angelina Jolie het daarover met me eens", besluit Pitt. Brad Pitt begon in 2004 een relatie met Angelina Jolie. Samen hebben ze zes kinderen.