Brandweer gaat olievlek te lijf op Albertkanaal in Massenhoven

Op het Albertkanaal ter hoogte van Massenhoven probeert de brandweer een olievlek op te ruimen. Die bedreigt een bufferbekken voor drinkwater. Het is niet duidelijk wie voor de vervuiling verantwoordelijk is.

Rond 11.45 uur vanochtend heeft de brandweer een oproep gekregen voor een olievlek op het Albertkanaal ter hoogte van de jachthaven van Massenhoven, een deelgemeente van Zandhoven. Het ging om een uitgebreide olievlek die zich als een dunne film op het wateroppervlak had verspreid. Scheepvaartverkeer had die film op dat moment al open gevaren.

De brandweer heeft meteen gepoogd de vlek in te dammen en op te ruimen. Op de plek van de vervuiling heeft Waterlink immers een belangrijke aanvoerbron voor een bufferbekken voor drinkwater.

Omdat zich momenteel geen watertekort stelt, is dat bekken meteen afgesloten. In overleg met Waterlink, NV Waterweg en de Civiele Bescherming heeft de brandweer absorberende worsten op het water gelegd. De Civiele Bescherming legt dan weer een dam voor de inlaatroosters van het bufferbekken aan.

Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de vervuiling.