Chinezen grootste aandeelhouder van Deutsche Bank

Het Chinese conglomeraat HNA Group is met een belang van bijna 10 procent de grootste aandeelhouder geworden van Deutsche Bank, zo blijkt uit een toelichting over het aandeelhouderschap.
archieffoto

Met een belang van 9,92 procent springen de Chinezen over de koninklijke familie van Qatar, die via investeringsvehikels 6 procent aanhoudt, en over het investeringsfonds Blackrock, dat ook zowat 6 procent controleert van de grootste bank van Duitsland.

Het Chinese concern is onder meer actief in luchtvaart, toerisme en immobiliën. HNA Group stapte in februari in het kapitaal van Deutsche Bank. "HNA ziet Deutsche Bank als een zeer aantrekkelijke investering", klonk het toen. Tegelijkertijd liet HNA in februari weten dat het de bedoeling is onder de kaap van 10 procent te blijven.