E-books worden goedkoper na btw-verlaging

Tot op de dag van vandaag wordt in België 21 procent btw geheven op e-books en andere elektronische publicaties. De bevoegd commissie van het Europees Parlement heeft het licht op groen gezet voor een btw-verlaging voor elektronische publicaties.

Europa heeft het licht op groen gezet voor een btw-verlaging van elektronische publicaties. Op dit ogenblik is het minimumtarief voor e-books en andere online publicaties 15 procent.

Elektronische publicaties kwamen niet in aanmerking voor een lager tarief, maar dat gaat nu veranderen. In België wordt vandaag 21 procent btw geheven op e-books.

Als dat gelijkgesteld wordt met het btw-tarief voor papieren boeken, dan zal er 6 procent btw geheven worden op e-books. "We juichen toe dat we in de toekomst hetzelfde btw-tarief voor e-books als voor papieren publicaties zullen kunnen toepassen", meldt Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V).