Elisabeth Gyselbrecht "geschrokken" door, maar "dankbaar" voor bekentenis vader

Elisabeth Gyselbrecht hoopt dat de bekentenis die haar vader André Gyselbrecht in de rechtszaak van de kasteelmoord heeft afgelegd meer licht op de feiten zal laten schijnen. Dat laat de weduwe van Stijn Saelens in een schriftelijke mededeling weten.
Elisabeth Gyselbrecht (archieffoto).

De onverwachte bekentenis die André Gyselbrecht gisteravond op de eerste dag van de rechtszaak van de kasteelmoord deed, laat ook zijn dochter Elisabeth Gyselbrecht niet onberoerd. Via haar advocaat reageert zij vanavond schriftelijk op het feit dat haar vader heeft toegegeven dat hij de opdracht gaf om haar echtgenoot Stijn Saelens te vermoorden. Die mededeling kan u hieronder lezen:

LETTERLIJK: De persmededeling van de advocaat van Elisabeth Gyselbrecht

Elisabeth Gyselbrecht is geschrokken van de bekentenis van haar vader op de zitting van 2 mei 2017.

In het kader van haar emotioneel verwerkingsproces is het achterhalen van de ware toedracht en de oorzaak van de gebeurtenissen voor haar en haar kinderen evenwel essentieel.

Ervan uitgaande dat de recente verklaring van haar vader overeenstemt met de waarheid, zal zij hiermee moeten leven en die een plaats geven voor haar en haar kinderen.

Voortgaande op de inhoud van de gisteren afgelegde bekentenis, kan zij begrijpen dat dit geen eenvoudige stap was voor haar vader al die jaren. Zij is niettegenstaande de inhoud, dankbaar dat haar vader toch de moed vond om zijn verklaringen af te leggen en hoopt dat de ware toedracht van de feiten, vooral ook in het belang van een evenwichtige opgroei van haar kinderen, verder aan het licht mag komen gedurende het verdere proces.