Tientallen mijnwerkers vast na ontploffing in Iraanse koolmijn

In de Iraanse provincie Golestan zitten minstens 70 mijnwerkers vast na een grote ontploffing in een koolmijn. Dat melden verschillende Iraanse media. Er zijn minstens twee doden.
Foto archief

"Op één plaats zitten veertig arbeiders vast, in een ander gedeelte dertig tot veertig", aldus een verantwoordelijke. Twaalf mijnwerkers konden zich tijdig en ongedeerd uit de voeten maken. De Iraanse tv meldt dat er zeker twee doden zijn.

Volgens het officiële persbureau Irna zijn er mogelijk verschillende doden, want de ontploffing deed zich voor op het moment van een ploegenwissel en heel wat arbeiders bevonden zich in de buurt. Die informatie werd echter nog niet officieel bevestigd. 

De ontploffing zou zijn veroorzaakt door opgehoopt gas. Meer dan 20 mijnwerkers die na de ontploffing hulp probeerden te bieden, zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat ze gas hadden ingeademd. Intussen proberen de hulpdiensten met man en macht om de opgesloten kompels te bevrijden. In totaal werken er 500 mijnwerkers in de getroffen mijn.