17 jaar cel voor moord op baby in 1988

Het hof van assisen heeft Richard Remes veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor de moord op een baby in 1988. Volgens het hof waren er geen verzachtende omstandigheden. Toch kreeg de man geen levenslang, omdat het hof oordeelde dat de redelijke termijn verstreken was.

Het lichaam van het meisje werd op 16 januari 1988 aangetroffen op straat in Brussel. Eerst werd gedacht dat het kind uit het raam gevallen was, maar al snel bleek dat ze verstikt was en op straat achtergelaten. De moeder van het meisje werd een tijdlang verdacht. Ook Remes kwam toen al in het vizier van de speurders, maar werd in 1997 buiten vervolging gesteld. 

In 2009, nadat Remes aangehouden werd voor de zwavelzuuraanval op zijn ex-vriendin, werd het onderzoek naar de kindermoord opnieuw geopend en voor assisen gebracht.