2016 was recordjaar voor uitzendarbeid

2016 was een recordjaar voor de uitzendarbeid. Er zijn nu ruim 650.000 uitzendkrachten. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de sectorfederatie Federgon.
archieffoto

2016 was een recordjaar voor de uitzendarbeid. Het aantal uitzendkrachten steeg met ruim 9%, in Wallonië zelfs nog iets meer. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de sectorfederatie Federgon.

Opvallend is dat er vooral veel 50-plussers zijn bijgekomen, wat een verdubbeling betekent in 10 jaar tijd. De stijging van de uitzendkrachten is een teken dat de economie weer aantrekt, maar tegelijk bewijst het dat bedrijven voorzichtig blijven en dus nog altijd inzetten op tijdelijke werkkrachten.

"Bij uitzendarbeid gaat het om werkzoekenden die meestal slachtoffer zijn van een ontslag. Het voordeel van uitzendarbeid is dat de werknemer laagdrempeliger werkt, zoals met week- en maandcontracten. De uitzendkrachten krijgen de kans om zich te bewijzen en hebben veel ervaring, wat hen de mogelijkheid geeft te herintegreren op de arbeidsmarkt", verduidelijkt de directeur van Federgon Herwig Muyldermans.