Alec Baldwin: "Trump weigerde uitnodiging voor 'Saturday Night Life'"

De Amerikaanse acteur en Trump-imitator, Alec Baldwin, heeft de Amerikaanse president als gast gevraagd voor het satirische televisieprogramma "Saturday Night Life", maar Trump heeft de uitnodiging afgewezen. Dat vertelde Baldwin gisteren in het praatprogramma "The Ellen DeGeneres Show".
archieffoto

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin is razend populair onder kijkers van het satirische televisieprogramma "Saturday Night Life", waarin hij Amerikaans president Donald Trump meermaals imiteerde.

Dankzij de sketches over Trump haalde de tv-show hoge kijkcijfers. Gisteren liet de acteur in het praatprogramma "The Ellen DeGeneres Show" weten dat hij het leuk zou vinden de president ook effectief te gast te hebben. "Ik denk dat het, met hem als gast, een fantastische aflevering zou worden. Het zou trouwens goed zijn voor iedereen, want het is nodig de gemoederen te bedaren."

Toch zal Baldwin moeten wachten want "Saturday Night Life" is, niet verwonderlijk, niet Trumps favoriete programma: "We hebben hem als gast gevraagd, maar hij heeft de uitnodiging afgewezen", aldus de acteur. "Dat vind ik niet erg. Hij kan zich in de plaats bezighouden met zijn job."

Trump tweette eerder al vol afschuw over het televisieprogramma, maar daar trekt de acteur zich niets van aan. "De president is zelf verantwoordelijk voor wat ik als imitator verkondig. Elk woord dat ik zeg, heeft hij ook gezegd. Hij kan het dus alleen zichzelf verwijten."