Blanche vertegenwoordigt ons land in lange witte jurk

De Belgische zangeres Blanche heeft in Kiev voor het eerst haar podiumoutfit gedragen: een lange witte jurk in tule, met zilveren bloemen. Ze heeft vanochtend een tweede keer gerepeteerd voor het Eurovisiesongfestival. Op dinsdag 9, donderdag 11 en zaterdag 13 mei zendt Eén de 62e editie van de wedstrijd live uit.

Songfestival.be, dat de repetities bijwoont, meldt dat Blanche vandaag voor het eerst in een lange, witte jurk in tule met zilveren bloemen erop heeft opgetreden. De jurk is een ontwerp van de Brusselse ontwerpster Johanne Riss. Over die jurk zegt Blanche het volgende: "Ook al ziet ze er een beetje uit als een trouwjurk, daar heb ik nog geen plannen voor." Eerder vertelde ze aan deredactie.be al dat ze zelf mee heeft mogen bepalen hoe haar jurk eruit zou zien. "Het eindresultaat vind ik héél mooi en past goed bij wie ik ben." 

Blanche zou tijdens de repetities nog wat onzeker geklonken hebben, "maar verder zit het geheel veel beter in elkaar dan afgelopen zondag". Toen was al duidelijk geworden dat de jonge Belgische helemaal alleen op het podium zal staan. 

De VRT focust volgende week op de verschillende netten op het Eurovisiesongfestival. Eén zendt de halve finales, op dinsdag 9 en donderdag 11 mei en de finale, op zaterdag 13 mei, live uit. Peter Van De Veire geeft commentaar vanuit Kiev, waar het festival plaatsvindt. Ook via de sociale mediakanalen van Eén kan het festival op de voet gevolgd worden.  

Op die dagen ontvangt Lieven Van Gils in zijn talkshow "Van Gils & het songfestival" onder anderen Laura Tesoro, Christophe Deborsu en Micha Marah. 

Canvas concentreert zich in "Terzake" op de plek waar het Songfestival dit jaar plaatsvindt: Oekraïne. Ook Radio 2 en Ketnet besteden aandacht aan het festival. 

Blanche brengt haar nummer "City lights" als vijfde tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 9 mei. Als ze bij de eerste tien kandidaten eindigt, is ze geselecteerd voor de finale op zaterdag 13 mei.