Dit gebeurt er vandaag op het Kasteelmoordproces

Nadat de plotse bekentenis van André Gyselbrecht de hele timing van het Kasteelmoordproces in de war gestuurd heeft, zullen vandaag de wapendeskundige en de wetsdokter toch nog het woord krijgen. Daarna zal het proces een hele tijd stilliggen.
Nicolas Maeterlinck

Nadat André Gyselbrecht eergisteren op het einde van de eerste - chaotische procesdag - plots bekende dat hij de opdracht voor de moord op Stijn Saelens gaf, werd de zitting van gisteren geschorst en de getuigenissen uitgesteld. Vandaag gaat de zitting wél door en komen de wetsdokter en de wapenexpert getuigen over het dodelijke schot dat Stijn Saelens trof. 

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de twee eergisteren al het woord zouden krijgen, maar dinsdagmorgen werd de timing al overhoop gehaald. De getuigenissen van de wapenexpert en de wetsdokter werden doorgeschoven naar donderdag, de verhoren van de beklaagden werden verplaatst naar juni.

De experten moeten meer duidelijkheid geven over wat zich die bewuste 31 januari 2012 heeft afgespeeld in het kasteel in Wingene. Ze moeten toelichting geven in welke omstandigheden Stijn Saelens stierf. De wapendeskundige zal ook uitleggen met welk soort wapen de moord kan gepleegd zijn. Hoewel er op de plaats van de feiten wel een kogelhuls en restjes van de kogel aangetroffen werden, werd het eigenlijke moordwapen nooit teruggevonden.

Op 22 mei zal vervolgens gekeken worden of het proces verdergezet kan worden op 12, 13 en 14 juni.