Priester uit Hooglede vrijgesproken voor verkrachting minderjarige

Een 51-jarige priester uit Hooglede, in West-Vlaanderen, is definitief vrijgesproken voor verkrachting van een 17-jarige jongen. De man was eerder al vrijgesproken in eerste aanleg, maar de jongen en het parket gingen in beroep. Het Hof van Beroep in Gent bevestigt nu de vrijspraak.
Godong contact@godong-photo.com

15 jaar geleden ging de jongen, die toen 17 was, verschillende keren op bijles bij de priester, die toen nog in een andere parochie werkte. Tijdens die bijlessen vonden er seksuele handelingen plaats. Volgens de priester gebeurde dat met de toestemming van de jongen. Maar die dacht daar anders over. In 2013 diende hij een klacht in bij het opvangpunt voor seksueel misbruik binnen de Kerk. Het gerecht startte een onderzoek en anderhalf jaar later werd de priester geschorst.

Midden 2016 werd de priester vrijgesproken. Volgens de rechtbank in Kortrijk bestond er twijfel of de seks met of zonder toestemming van de jongen had plaatsgevonden. Maar de jongen en het parket waren het niet eens met die uitspraak, en gingen in beroep. Uiteindelijk besliste ook het Hof van Beroep in Gent dat er twijfel mogelijk was, en dat de priester dus vrijuit ging. De zaak werd achter gesloten deuren behandeld.

Meest gelezen