"Achter de wolken" valt in de prijzen in Washington

"Achter de wolken" is in de prijzen gevallen op het Washington DC International Film Festival. De debuutfilm van Cecilia Verheyden kreeg er de prijs van beste debuutfilm, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

De jury van het filmfestival was unaniem en looft "Achter de wolken" vooral voor de "haast magische manier waarop de film het klassieke genre van "liefde tegen alle verwachtingen in" herinterpreteert tot een subtiel verhaal van liefde op latere leeftijd". Ook de muziek, het scenario en Verheydens vakmanschap werden positief opgemerkt. 

"Achter de wolken" vertelt het verhaal van een man en een vrouw die elkaar na vijftig jaar opnieuw ontmoeten. Tot onvrede van hun kinderen besluiten ze een relatie te starten. De hoofdrollen worden vertolkt door Chris Lomme en Jo De Meyere. Katelijne Verbeke speelt de dochter, Charlotte De Bruyne de kleindochter.